Kurv

Kurven er tom I alt 0,00 Vis/Rediger kurv

Varegrupper

Thinkers publ. åbninger

 • Kozul & Jankovic: The Richter Rauzer Reborn (THI)

  9789082256604

  Kozul & Jankovic: The Richter Rauzer Reborn (THI) 229,00 DKK
  Zdenko Kozul, Alojzije Jankovic The Richter Rauzer Reborn ...with the razor-sharp Kozul variation Paperback, 1st edition 2014
 • Panjwani: The Hyper Accelerated Dragon (THI)

  9789492510341

  Panjwani: The Hyper Accelerated Dragon (THI) 199,00 DKK

  Raja Panjwani, Thinkers Publishing, 2017  250 sider, paperback, engelsk

  Her får du et dynamisk svar med sort imod 1.e4: siciliansk med et tidligt 2.-g6. Altså 1.e4, c5 2.Sf3, g6
  All hvids hovedtræk imod denne åbning gennemgåes, plus en ny behandling af den kritiske Maroczy opstilling (blokering af centrum med c4).
  Kan du lide en sund åbning med taktiske muligheder, så spil som Larsen, Petrosian, Smyslov og Karpov.

  Om forfatteren: IM, fra et land der stormer frem på den internationale skakscene

  Vores vurdering: virker som en velskrevet bog, der er egnet for alle typer spillere, også klubspilleren / ole knudsen

 • Pavlovic: New Weapons In the King´s Indian (THI)

  9789492510020

  Pavlovic: New Weapons In the King´s Indian (THI) 209,00 DKK

  Milos Pavlovic, 2016, Thinkers Publishing.  Paperback, 238 sider, engelsk

  Kongeindisk er en populær åbning på alle niveauer for spillere, der søger dynamisk og skarpt spil med sort, og der er igennem tiden skrevet en del gode bøger om åbningen.  
  I denne bog fokuserer Pavlovic på nye dynamiske måder for sort at imødegå hvids standard systemer. Forfatteren anlægger i bogen en personlig vinkel via nye spillemåder i åbningen, der bygger på egne erfaringer som spiller af kongeindisk i stormesterturneringer.

  Forfatteren er serbisk stormester, har vundet mange stærke skakturneringer og er en kendt skakforfatter.

  Vores vurdering: er du til kongeindisk, så er dette en uundværlig bog for turneringsspilleren. Uanset om du har 1800 eller 2400 i rating. En yderst velskreven bog, men som også kræver at du har tid til at gennemspille og forstå varianterne / ole knudsen

 • Pavlovic: Reloaded Weapon in the Benoni Structures (THI)

  9789492510136

  Pavlovic: Reloaded Weapon in the Benoni Structures (THI) 219,00 DKK

  Milos Pavlovic, 2017, Thinkers Publishing   Paperback, 245 sider, engelsk

  Benoni er desværre forsvundet på topplan i dette århundrede, medens det tidligere blev spillet af stærke folk som Tal, Kasparov, Gelfand, Velimirovic, Psakhis, Nunn, Suba og Gashimov. Åbningen var specielt populær blandt stormestre fra det tidligere Jugoslavien som Matulovic, Ljubojevic m.fl. Medvirkende til at åbningen er forsvundet på topplan er nok fremkomsten af stærke computerprogrammer, der gør det lettere at forberede sig imod en konkret og skarp åbning som Benoni.
  Åbningen er kendetegnet af skarpe og ubalancerede stillinger fra et tidligt stadie. Sort giver centrum væk for muligheder for ofre og modspil. 
  Mit gæt er at mange sortspillere er blevet skræmt væk af hvids  "Taimanov" opstilling med f4 efterfulgt af Lb5 skak. En meget konkret og skarp variant, der er svær for sort at håndtere i praktisk spil. Men dette har forfatteren også en løsning på

  Nu forsøger Pavlovic at puste nyt liv med denne bog, der dels er kendetegnet af en præcis gennemgang af varianter. Men også mange nye tider, og en vægt lagt på vigtige trækomstillinger.
  Bogen er struktureret med en del 1 med Klassisk Benoni og en del 2 med hvad vi kan kalde "Jugoslavisk Benoni", hvor sort venter med e6 helt frem til træk 7. Ved at vente med e6 undgår sort flere af de ubehagelige varianter med Lf4 og Lb5 skak. 

  Udover disse 2 hovedsfsnit afsluttes bogen med 2 appendikser, der behnadler overgange til Kongeindisk og varianter, hvor hvid afstår fra at spille d5 på et sort c5.

  Forfatteren er serbisk stormester, har vundet mange stærke skakturneringer og er en kendt skakforfatter.

  Vores vurdering: en rigtig god bog, der nok skal være med til at puste nyt liv i Benoni. Ikke mindst for de "almindelige" turnerings og klubspillere. Det er dog ingen begynderbog, men kræver efter min vurdering at du har over 1700 i rating for at få glæde af de teoretiske spidsfindigheder og værdien af trækomstillinger / ole knudsen

  Læs mere:

 

 

 

Vi er Dansk Skak Unions egen specialforretning,der sælger skakbøger, brikker, brætter, ure og andet tilbehør til både spillere, klubber, skoler, institutioner og private.