Kurv

Kurven er tom I alt0,00 Vis/Rediger kurv

Varegrupper

Forsendelse:

Til GLS pakkeshop - 49 kr -   vælges i kassen.

- venligst anfør ønsket pakkeshop

Til privat eller erhvervsadresse - 69 kr - vælges som en vare under "levering" før du afslutter.

 

 

 

 

Pavlovic: Reloaded Weapon in the Benoni Structures (THI)

219,00 DKK Inkl. moms

Milos Pavlovic, 2017, Thinkers Publishing   Paperback, 245 sider, engelsk

Benoni er desværre forsvundet på topplan i dette århundrede, medens det tidligere blev spillet af stærke folk som Tal, Kasparov, Gelfand, Velimirovic, Psakhis, Nunn, Suba og Gashimov. Åbningen var specielt populær blandt stormestre fra det tidligere Jugoslavien som Matulovic, Ljubojevic m.fl. Medvirkende til at åbningen er forsvundet på topplan er nok fremkomsten af stærke computerprogrammer, der gør det lettere at forberede sig imod en konkret og skarp åbning som Benoni.
Åbningen er kendetegnet af skarpe og ubalancerede stillinger fra et tidligt stadie. Sort giver centrum væk for muligheder for ofre og modspil. 
Mit gæt er at mange sortspillere er blevet skræmt væk af hvids  "Taimanov" opstilling med f4 efterfulgt af Lb5 skak. En meget konkret og skarp variant, der er svær for sort at håndtere i praktisk spil. Men dette har forfatteren også en løsning på

Nu forsøger Pavlovic at puste nyt liv med denne bog, der dels er kendetegnet af en præcis gennemgang af varianter. Men også mange nye tider, og en vægt lagt på vigtige trækomstillinger.
Bogen er struktureret med en del 1 med Klassisk Benoni og en del 2 med hvad vi kan kalde "Jugoslavisk Benoni", hvor sort venter med e6 helt frem til træk 7. Ved at vente med e6 undgår sort flere af de ubehagelige varianter med Lf4 og Lb5 skak. 

Udover disse 2 hovedsfsnit afsluttes bogen med 2 appendikser, der behnadler overgange til Kongeindisk og varianter, hvor hvid afstår fra at spille d5 på et sort c5.

Forfatteren er serbisk stormester, har vundet mange stærke skakturneringer og er en kendt skakforfatter.

Vores vurdering: en rigtig god bog, der nok skal være med til at puste nyt liv i Benoni. Ikke mindst for de "almindelige" turnerings og klubspillere. Det er dog ingen begynderbog, men kræver efter min vurdering at du har over 1700 i rating for at få glæde af de teoretiske spidsfindigheder og værdien af trækomstillinger / ole knudsen

Læs mere:

Denne bog afslutter Pavlovic´s trilogi for Thinkers Publishing, der også omfatter "Unknown Weapons in the Grünfeld" og "New Weapons in the King´s Indian" 

VINTERFERIE I UGE 7

Skaksalget holder vinterferie i uge 7, 

Ordrer der modtages i løbet af ugen behandles mandag den 19. marts.

Vi takker for din tålmodighed.

 

Vi er Dansk Skak Unions egen specialforretning,der sælger skakbøger, brikker, brætter, ure og andet tilbehør til både spillere, klubber, skoler, institutioner og private.